Skip to main content

Verkeersongeval

Ook al worden auto’s steeds veiliger, toch zijn de gevolgen van een verkeersongeval vaak ernstig. Ben je in de afgelopen drie jaar betrokken geweest bij een verkeersongeval? Dan kan Lumada Letselschade jou bijstaan bij het verhalen van je (letsel)schade.

Na privé-ongevallen en sportblessures zijn verkeersongevallen de grootste veroorzaker van letselschade in Nederland. Dit komt omdat het verkeer in Nederland steeds drukker wordt en omdat mensen achter het stuur steeds vaker afgeleid zijn, met een verkeersongeval tot gevolg. Even snel een berichtje versturen via je mobiel of de kinderen op de achterbank stil krijgen. Iedereen kent het wel.

Heb jij door een verkeersongeval letselschade opgelopen?  En is een ander daarvoor aansprakelijk? Dan heeft u recht op vergoeding van uw volledige schade. Wanneer u tijdens het deelnemen aan het verkeer betrokken raakt bij een ongeval en hierbij letselschade oploopt is er sprake van een verkeersongeval. Hieronder vindt u een opsomming van voorbeelden wanneer er sprake is van een verkeersongeval:

  • Auto-ongeluk
  • Fietsongeluk
  • Scooterongeluk
  • Voetgangersongeval
  • Vrachtwagenongeluk
  • Treinongeluk

Een whiplash, botbreuk of trauma zijn bekende gevolgen na een verkeersongeval. Een verkeersongeval kan grote impact hebben op jouw dagelijks leven. Onze letselschadespecialisten staan voor jou klaar. Wij adviseren je graag en doen dit in de regel kosteloos!

Verkeersongeval uw eigen schuld?

Ben je zelf veroorzaker van het ongeval en heb je zelf letselschade opgelopen? Dan is het soms toch mogelijk om jouw letselschade te claimen. Je dient dan een schade verzekering inzittende (SVI) te hebben afgesloten. Twijfel je of je deze hebt? Neem gerust contact met ons op! Dan zoeken onze specialisten dit samen met jou uit.

Wat kun je het beste doen na een verkeersongeval?

Je bent betrokken geweest bij een verkeersongeval. Je  zult de schrik goed te pakken hebben, maar toch is het belangrijk dat je de situatie goed vastlegt. Dit kan door zelf te noteren wat er precies gebeurd is. Maar het is ook nooit verkeerd om de politie op de hoogte te brengen van de situatie. Zijn er getuigen van het ongeval in de buurt? Noteer dan hun gegevens, zodat je ze eventueel later nog kunt vragen om een getuigenverklaring. je kunt de situatie van het ongeval het beste vastleggen op een schadeformulier. Belangrijk is dat deze verklaring aan beide zijden is ingevuld en door beide partijen wordt ondertekend, zodat geen van de partijen hier later nog op terug kan komen.

Heb je lichamelijke schade opgelopen tijdens het ongeval? Maak dan foto’s van de schade, zodat dit later toegevoegd kan worden aan jouw dossier.

Voor de afwikkeling van jouw letselschade na een verkeersongeval kun je contact met ons opnemen en wij zorgen dat je geholpen wordt. Wij adviseren je graag en doen dit kosteloos!

Je kunt ons bereiken op 06 290 994 59. Wij bellen je dezelfde dag nog terug, ook in het weekend!

Heb jij NU vrijblijvend advies nodig?

× Hi! Hoe kan ik je helpen?