Skip to main content

Bedrijfsongeval

De voorschriften voor veiligheid op jouw werk worden vaak goed en duidelijk omschreven. Toch vinden er jaarlijks veel bedrijfsongevallen plaats. Door bijvoorbeeld nalatigheid of verouderde machines. Ben jij in de afgelopen vijf jaar de dupe geworden van een bedrijfsongeval? Dan kan Lumada Letselschade jou bijstaan bij het verhalen van jouw schade.

Een bedrijfsongeval is een ongeval door of tijdens het uitoefenen van betaalde arbeid. Dat kan zijn in een bedrijf, op een (bouw)locatie, op het land of boerenerf, bij het werk aan de weg, bruggen, op het water en ga zo maar door. Jaarlijks krijgen 230.000 werknemers een bedrijfsongeval, dit is ruim 600 slachtoffers per dag.

Heb je door een bedrijfsongeval letselschade opgelopen?  En is dit niet jouw schuld? Dan heb je recht op vergoeding van jouw volledige schade. Twijfel je er aan of het jouw schuld is? Neem dan even vrijblijvend contact met ons op.

Hieronder vind je een opsomming van voorbeelden van een bedrijfsongeval:

  • Aanrijding op het werk
  • Agressie en extreme lichamelijke inspanning
  • Ongeval met andere vormen van contact met voorwerpen
  • Gevaarlijke atmosfeer
  • Gevaarlijke stoffen, brand en explosies
  • Ongeval met machines en handgereedschap
  • Vallen van personen of voorwerpen

Botbreuken, oppervlakkig letsel of blijvend letsel zijn bekende gevolgen na een bedrijfsongeval. Deze gevolgen kunnen grote impact hebben op jouw dagelijks leven. Onze letselschadespecialisten staan voor jou klaar. Voor de afwikkeling van jouw letselschade na een verkeersongeval kun je contact met ons opnemen en wij zorgen dat je geholpen wordt. Wij adviseren je graag en doen dit in de regel kosteloos!

Wat kun je het beste doen na een bedrijfsongeval?

Je hebt een bedrijfsongeval gehad. Je zult de schrik goed te pakken hebben, maar toch is het belangrijk dat je de situatie goed vastlegt. Dit kan door te noteren wat er precies gebeurd is. Ook de werkgever zelf is verplicht om ernstige arbeidsongevallen te melden aan de Inspectie SZW. Het SZW doet vervolgens onderzoek om te bepalen wat de toedracht van het ongeval is en of het is veroorzaakt door overtredingen van wettelijke bepalingen.

Heb je lichamelijke schade opgelopen tijdens het ongeval? Maak dan foto’s van de schade, zodat dit later toegevoegd kan worden aan jouw dossier.

Voor de afwikkeling van jouw letselschade na een bedrijfsongeval kun je contact met ons opnemen en wij zorgen dat je geholpen wordt. Wij adviseren je graag en doen dit in de regel kosteloos!

Je kunt ons bereiken op 06 290 994 59. Wij bellen je dezelfde dag nog terug, ook in het weekend!

Heb jij NU vrijblijvend advies nodig?

× Hi! Hoe kan ik je helpen?