Skip to main content

Letselschade in het buitenland

Ben je op vakantie in Duitsland en raak je betrokken bij een verkeersongeval? Dan kan Lumada Letselschade jou bijstaan bij het verhalen van jouw letselschade.

Er is een hoofdregel bij letselschade in het buitenland. Deze regel luidt: ‘het recht van het land waar het ongeval heeft plaatsgevonden is van toepassing op de schaderegeling’. Dit maakt de afwikkeling van jouw letselschade wel lastiger. Meestal ben je de taal onvoldoende machtig. Ook zijn regels vaak anders dan in Nederland. Lumada Letselschade kan je daarom in jouw letselschadezaak ondersteunen.

Er is echter een uitzondering op de regel. Als je in het buitenland letselschade oploopt door een landgenoot, kan de schade op grond van het Nederlandse recht worden afgewikkeld.

Schadeverzekering voor inzittenden

Met het oog op buitenlands reizen kun je een zogenaamde schadeverzekering voor inzittenden verzekering afsluiten. De premie van deze verzekering is relatief laag. Ook dekt de verzekering de volledige letselschade van zowel de bestuurder als de inzittende. Of het ongeval nou wel of niet de schuld is van de bestuurder.

Voor de afwikkeling van jouw letselschade kun je contact met ons opnemen en wij zorgen dat je geholpen wordt. Wij adviseren je graag en doen dit kosteloos!

Je kunt ons bereiken op 06 290 994 59. Wij bellen je dezelfde dag nog terug, ook in het weekend!

Heb jij NU vrijblijvend advies nodig?