Skip to main content

Gebrekkig product

Heb jij net de nieuwste Iphone of Samsung gekocht en vliegt na twee weken de batterij van de telefoon in brand? En heb je hierdoor lichamelijk letsel opgelopen? Dan kan Lumada Letselschade jou bijstaan bij het verhalen van jouw letselschade.

Een product is ondeugdelijk, wanneer het product één of meerdere gebreken vertoont. Als je hierdoor letselschade oploopt kun je de producent van het product aansprakelijk stellen. De aansprakelijkheid is geregeld in de Europese Richtlijn 85/374/EEG en gewijzigd bij Richtlijn 1999/34/EG, dit staat vermeld in de artikelen 6:185 t/m 6:193 BW.

Heb je letselschade door een gebrekkig product?  Dan heb je waarschijnlijk recht op vergoeding van jouw volledige schade. Hieronder vind je een opsomming van voorbeelden van letselschade door een gebrekkig product:

  • De presentatie van het product is afwijkend en hierdoor loop je letsel op
  • Het te verwachten gebruik van het product is afwijkend

Heb je letselschade door een gebrekkig product?

Je moet zelf bewijs aanleveren dat het product ondeugdelijk is. Hiermee bedoelen we het bewijs dat je schade hebt en dat dit komt door het gebrekkige product. Hierbij hoef je niet aan te tonen dat dit de schuld is van de producent.

Heb je lichamelijke schade opgelopen tijdens het ongeval? Maak dan foto’s van de verwondingen, zodat dit later toegevoegd kan worden aan jouw dossier.

Voor de afwikkeling van jouw letselschade kun je contact met ons opnemen en wij zorgen dat je geholpen wordt. Wij adviseren je graag en doen dit kosteloos!

Je kunt ons bereiken op 06 290 994 59. Wij bellen je dezelfde dag nog terug, ook in het weekend!

Heb jij NU vrijblijvend advies nodig?