Skip to main content

Letselschadezaken

Ieder letselschadezaak is anders! We krijgen vaak te horen dat de buurman wel €10.000,- heeft gekregen voor zijn letselschadezaak. Ons antwoord is dan altijd: Dat kan, maar iedere letselschade zaak is anders. De hoogte van jouw letselschade hangt van veel verschillende factoren af. Denk hierbij een je misgelopen inkomen, je gezinssituatie en de kosten die je daarvoor maakt en de medische kosten die jij moet maken omdat je wel wekelijks naar de fysiotherapeut en psycholoog gaat. Om je een idee te geven vind je hieronder drie verschillenden letselschadezaken kort toegelicht.

‘Bestuurster van auto verliest controle over het stuur’

Een vrouw, hierna te noemen cliënte, van 22 rijdt in 2013 met haar auto tegen de vangrail, omdat ze de controle over het stuur verliest. Na het ongeval loopt cliënte whiplashachtige klachten op zoals nekpijn, hoofdpijn, slecht slapen en concentratieverlies. Direct na het ongeval is cliënte gezien op de afdeling spoedeisende hulp van het ziekenhuis, in de daaropvolgende maanden is cliënte nog langs de huisarts geweest en heeft ongeveer 20 behandelingen bij een fysiotherapeut gevolgd.

Cliënte wist niet dat dat zij recht had op een vergoeding voor de door het ongeval opgelopen kosten, totdat zij ruim twee jaar na het ongeval een letselschadespecialist van Lumada Letselschade sprak. Lumada Letselschade heeft het dossier in behandeling genomen op basis van de schade verzekering inzittende (SVI) dekking die cliënte destijds op de auto had afgesloten. Omdat cliënte deze SVI dekking had heeft zij recht op de vergoeding van haar eigen schade, ondanks dat ze zelf veroorzaker was van het ongeluk.

Op het moment dat cliënte bij Lumada Letselschade terecht kwam was zij al voor 90% hersteld. Cliënte heeft naar aanleiding van het ongeval de volgende kosten gemaakt:

 • Cliënte heeft een periode niet kunnen werken, wat heeft geresulteerd in een stukje verlies van verdienvermogen. In deze periode is het salaris van cliënte gedeeltelijk doorbetaald;
 • Cliënte heeft eigen risico aan de zorgverzekeraar moeten betalen (fysiotherapie, spoedeisende hulp en huisarts);
 • Cliënte heeft telefoon- en reiskosten gemaakt;
 • Cliënte heeft letsel opgelopen waar een smartengeldvergoeding tegenover staat;
 • In de periode na het ongeval kon cliënte het huishouden niet meer doen, hiervoor heeft zij hulp van haar familie gekregen;
 • Omdat cliënte nog niet volledig hersteld was moet er ook rekening worden gehouden met toekomstige kosten.

Een letselschadespecialist van Lumada Letselschade heeft het dossier van cliënte aangemeld bij de verzekeraar en heeft op verzoek van cliënte direct een regelingsvoorstel ingediend. De verzekeraar is uiteindelijk akkoord gegaan met een slotbetaling van € 4.500,- tegen finale kwijting.

Tijdens het ongeluk bevonden zich twee inzittenden in de auto. Voor hun heeft Lumada Letselschade een vergoeding van € 3.300,- en € 1.500,- gerealiseerd. De inzittenden hebben ongeveer twee tot drie maanden na het ongeval last gehad van whiplashachtige klachten en waren daarvoor onder behandeling.

‘Auto door bestelbus van de weg gedrukt’

Een 20 jarige man, hierna te noemen cliënt, zat in 2014 als passagier bij een vriend in de auto. De auto waarin cliënt zich bevond werd door een invoegende bestelbus over het hoofd gezien, waardoor de auto van de weg werd gedrukt en uiteindelijk tegen de vangrail botste. Ten tijde van het ongeval werd er met een snelheid van 100 kilometer per uur gereden.

Cliënt heeft naar aanleiding van het ongeval whiplashachtige klachten opgelopen waarvoor hij onder behandeling is geweest bij een fysiotherapeut, psycholoog, orthopeed en neuroloog.

Ten tijde van het ongeval volgde cliënt een MBO Niveau 2 opleiding. Door het ongeval was cliënt niet in staat de goede resultaten op school te waarborgen waardoor hij een studieachterstand van 1 jaar heeft opgelopen.

Een letselschadespecialist van Lumada Letselschade heeft cliënt vanaf het ongeval begeleid in het verhalen van zijn schade, wat heeft geresulteerd in een schadevergoeding van € 24.500,-. De schade is tien maanden na het ongeval door de verzekeraar aan cliënt uitbetaald.

‘Auto opzettelijk van achteren aangereden’

Een 31 jarige man, hierna te noemen cliënt, zit in 2015 als passagier in een stilstaande auto. De auto staat, omdat de bestuurder een telefoongesprek aan het voeren was, stil op een parkeerplaats voor een aantal woningen. Een bewoner die net aan komt rijden is gefrustreerd, omdat zijn parkeerplek is ingenomen en rijdt vervolgens met zijn auto tegen de auto aan waarin cliënt zit.

Cliënt heeft naar aanleiding van het ongeval whiplashachtige klachten opgelopen en heeft in de maanden na het ongeval ongeveer 15 behandelingen bij een fysiotherapeut gehad. Na drie maanden was cliënt weer bijna klachtenvrij. Cliënt heeft door het ongeval de volgende kosten gemaakt:

 • Cliënt heeft eigen risico aan de zorgverzekeraar moeten betalen;
 • Cliënt heeft telefoon- en reiskosten gemaakt;
 • Cliënt heeft letsel opgelopen waar een smartengeldvergoeding tegenover staat;
 • In de periode na het ongeval kon cliënt het huishouden niet meer doen, hiervoor heeft hij hulp van zijn familie gekregen;
 • Omdat cliënt nog niet volledig hersteld was moet er rekening worden gehouden met toekomstige kosten.

Een letselschadespecialist van Lumada Letselschade heeft cliënt vanaf het ongeval begeleid in het verhalen van zijn schade wat heeft geresulteerd in een schadevergoeding van € 5,500,-. De schade is vier maanden na het ongeval door de verzekeraar aan cliënt uitbetaald.

Heb jij NU vrijblijvend advies nodig?