Skip to main content

Letsel door een dier

Ben je aangevallen door de hond van de buren of gebeten door een paard van de manege? En heb je hierdoor letsel opgelopen? Dan kan Lumada Letselschade jou bijstaan bij het verhalen van jouw letselschade.

Wanneer je letselschade oploopt door een dier kun je beroep doen op de risico aansprakelijkheid voor de door dieren veroorzaakte letselschade. Het is van belang dat het dier een eigenaar/bezitter heeft, omdat de eigenaar van het dier aansprakelijk gesteld moet stellen voor de schade. Vaak is het zo dat de eigenaar van het dier niet zoveel aan het ongeval kan doen. Toch is geregeld in artikel 6:179 BW dat jij jouw letselschade bij de eigenaar kunt verhalen.

Heb je door een dier letselschade opgelopen?  En weet je wie de eigenaar is? Dan heb je waarschijnlijk recht op vergoeding van jouw volledige schade. Hieronder vind je een opsomming van voorbeelden wanneer er sprake is van letselschade door een dier:

  • Beet van een dier
  • Val van een dier
  • Uitwijken met uw auto voor een dier

Botbreuken, beten, infectie of blijvend letsel zijn bekende gevolgen na letsel toegebracht door een dier. Deze letselschade kan grote invloed hebben op jouw dagelijks leven. Onze letselschadespecialisten staan voor jou klaar met kosteloze hulp.

Wat kun je het beste doen na letselschade door een dier?

Je hebt letselschade opgelopen door een dier. Je zult de schrik goed te pakken hebben, maar toch is het belangrijk dat je de situatie goed vastlegt. Dit kan door zelf te noteren wat er precies gebeurd is. Maar het is ook nooit verkeerd om de politie op de hoogte te brengen van de situatie. Belangrijk is dat je ook meteen contact zoekt met de eigenaar van het dier. Je kunt namelijk alleen jouw schade verhalen als je weet wie de eigenaar van het dier is.

Uitzondering: Heeft de eigenaar jou van te voren aanwijzingen gegeven voor bepaalde gedragingen van het dier en heeft het dier jou toch letselschade toegebracht? Dan is de eigenaar niet aansprakelijk voor jouw schade. Denk hierbij aan een waarschuwingsbord voor een hond op een groot erf. De eigenaar waarschuwt jou hier voor het gedrag van de hond.

Zijn er getuigen van het ongeval in de buurt? Noteer dan hun gegevens, zodat je ze eventueel later nog kunt vragen om een getuigenverklaring.

Voor de afwikkeling van jouw letselschade kun je contact met ons opnemen en wij zorgen dat je geholpen wordt. Wij adviseren je graag en doen dit kosteloos!

Je kunt ons bereiken op 06 290 994 59. Wij bellen je dezelfde dag nog terug, ook in het weekend!

Heb jij NU vrijblijvend advies nodig?