Skip to main content

Smartengeld

Bij Lumada Letselschade begrijpen we dat een ongeval niet alleen fysieke schade veroorzaakt, maar ook emotioneel en psychisch leed kan brengen. Smartengeld is een financiële vergoeding voor deze immateriële schade, zoals pijn, verdriet en verminderde levensvreugde.

Waarom smartengeld?

Smartengeld dient als erkenning van de niet-tastbare gevolgen van letsel. Terwijl materiële schade, zoals medische kosten en inkomstenderving, vaak eenvoudig te berekenen is, draait smartengeld om het compenseren van leed dat niet in geld uit te drukken is.

Voorbeelden van smartengeld

  • Verkeersongeval: Stel dat je betrokken bent bij een ernstig verkeersongeval waardoor je blijvend letsel oploopt. De fysieke pijn, langdurige revalidatie, en de impact op jouw dagelijks leven kunnen worden gecompenseerd met smartengeld.
  • Bedrijfsongeval: Na een ongeval op de werkvloer heb je te maken met psychische gevolgen, zoals angst om terug te keren naar jouw werkplek. Het smartengeld biedt hier compensatie voor de psychologische impact.
  • Medische fout: Door een medische fout tijdens een operatie, leid je aan chronische pijn. Het smartengeld dient om jouw langdurige leed te erkennen en te verlichten.

Hoe wordt smartengeld berekend?

De hoogte van het smartengeld hangt af van verschillende factoren, zoals:

  • De ernst van het letsel: Hoe zwaarder het letsel, hoe hoger vaak de vergoeding.
  • De duur van de pijn en het leed: Langdurig lijden resulteert doorgaans in een hogere compensatie.
  • De gevolgen voor uw dagelijks leven: Verlies van levenskwaliteit, zoals het niet meer kunnen uitoefenen van hobby’s of werk, wordt meegewogen.

Bij Lumada Letselschade hanteren we de meest recente rechtspraak en richtlijnen om een eerlijke en passende vergoeding voor jouw situatie te berekenen. Onze letselschadespecialisten staan voor jou klaar om je te begeleiden door het hele proces, zodat je krijgt waar je recht op hebt.

Onze aanpak

Bij Lumada Letselschade combineren we juridische expertise met persoonlijke aandacht. Wij begrijpen dat elke situatie uniek is en luisteren daarom naar jouw verhaal. Samen streven we naar een rechtvaardige compensatie voor jouw leed.

Wil je meer weten over smartengeld of heb je vragen over jouw specifieke situatie? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Je kunt ons bereiken op 06 290 994 59. Wij bellen je dezelfde dag nog terug, ook in het weekend!

Heb jij NU vrijblijvend advies nodig?