">

Letsel door een dier

Prijs

Bent u aangevallen door de hond van de buren of gebeten door een paard van de manege? En heeft u hierdoor letsel opgelopen? Dan kan Lumada Letselschade B.V. u bijstaan bij het verhalen van uw schade.

Wanneer u letselschade oploopt door een dier kunt u beroep doen op de risico aansprakelijkheid voor de door dieren veroorzaakte letselschade. Het is van belang dat het dier een eigenaar/bezitter heeft, omdat de eigenaar van het dier aansprakelijk gesteld moet stellen voor de schade. Vaak is het zo dat de eigenaar van het dier niks aan het ongeval kan doen. Toch is geregeld in artikel 6:179 BW dat u uw letselschade bij de eigenaar kunt verhalen.

Heeft u door een dier letselschade opgelopen?  En weet u wie de eigenaar is? Dan heeft u waarschijnlijk recht op vergoeding van uw volledige schade. Hieronder vindt u een opsomming van voorbeelden wanneer er sprake is van letselschade door een dier:

  • Beet van een dier
  • Uitwijken met uw auto voor een dier

Botbreuken, beten, infectie of blijvend letsel zijn bekende gevolgen na letsel toegebracht door een dier. Deze letselschade kan grote invloed hebben op uw dagelijks leven. Onze adviseurs staan voor u klaar als sorry voor u niet genoeg is.

Wat kunt u het beste doen na letselschade door een dier?
U heeft letselschade opgelopen door een dier. U zult de schrik goed te pakken hebben, maar toch is het belangrijk dat u de situatie goed vastlegt. Dit kan door zelf te noteren wat er precies gebeurd is. Maar het is ook nooit verkeerd om de politie op de hoogte te brengen van de situatie. Belangrijk is dat u ook meteen contact zoekt met de eigenaar van het dier. U kunt namelijk alleen uw schade verhalen als u weet wie de eigenaar van het dier is. Uitzondering: Heeft de eigenaar u van te voren aanwijzingen gegeven voor bepaalde gedragingen van het dier en heeft het dier u toch letselschade toegebracht? Dan is de eigenaar niet aansprakelijk voor uw schade.

Zijn er getuigen van het ongeval in de buurt? Noteer dan hun gegevens, zodat u ze eventueel later nog kunt vragen om een getuigenverklaring.

Voor de afwikkeling van uw letselschade kunt u contact met ons opnemen en wij zorgen ervoor dat u geholpen wordt. Wij adviseren u graag en doen dit in de regel gratis!

Collecties

Heeft u vragen over rechtsbijstand bij letselschade?
Neem gerust contact op met Lumada Letselschade B.V.. U kunt ons bereiken op werkdagen tot 22.00 uur via: 06 290 994 59. U kunt ook via de ´bel mij terug´ button boven aan deze pagina uw telefoonnummer achterlaten. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

© 2015 - 2023 · Lumada letselschade · Website: NowOnline