">

Meest gestelde vragen

 

 1. Waarom hoef ik niks te betalen aan Lumada Letselschade B.V.?
  Zodra de aansprakelijkheid van uw letselschadezaak is erkend heeft u als slachtoffer altijd recht op een vergoeding van de redelijke kosten die u moet maken om de schade en de aansprakelijkheid vast te stellen. Dit is bepaald in het Burgerlijk Wetboek artikel 6:96. Bij deze vergoeding van de kosten zitten ook de kosten van de letselschadeadviseur die u bijstaat. Lumada Letselschade B.V. maakt tijdens uw letselschadezaak natuurlijk kosten, maar deze kunnen wij na afwikkeling verhalen op de verzekeraar van de wederpartij. Uitzondering: Bij een medische fout moet Lumada Letselschade B.V. voor de aansprakelijkheid veel medische informatie opvragen. In zulke gevallen kan het zijn dat u hiervoor wel geld moet betalen, dit krijgt u terug zodra uw dossier goed is afgerond.
 2. Kan ik ook nog mijn schade verhalen als het ongeval twee jaar geleden plaats heeft gevonden?
  Bij een verkeersongeval kunt u uw schade verhalen tot maar liefst drie jaar na het ongeval. Voor een bedrijfsongeval kan dit tot vijf jaar na het ongeval.
 3. Kan ik mijn schade verhalen als ik een aanrijding heb gehad met een hert?
  Het hert heeft waarschijnlijk geen eigenaar en het is dan ook niet mogelijk om de schade te verhalen op de eigenaar van het dier. Wel kunnen we kijken of we het kunnen verhalen op uw SVI verzekering. Twijfelt u? Neem gerust contact met Lumada Letselschade B.V. op voor advies.
 4. Waarom zou ik een letselschade adviseur inschakelen?
  Lumada Letselschade B.V. heeft alle kennis in huis om u te voorzien van een professioneel en GRATIS advies. We zijn een jong en flexibel team met passie voor ons vak. We zijn dagelijks tot 22.00 uur bereikbaar en zorgen dat onze service op uw wensen wordt afgestemd.
 5. Wanneer krijg ik mijn schade betaald?
  Zie hiervoor het Stappenplan stap 6.
 6. Wat is smartengeld?
  Smartengeld is een tegemoetkoming in geld voor de geleden immateriële schade (leed, gederfde levensvreugde, verdriet, angst etc) die iemand heeft ondervonden (en dus een vorm van schadevergoeding). In het Nederlands recht kan smartengeld op grond van artikel 6:106 BW uitsluitend worden gevorderd:
 • als gevolg van lichamelijk of geestelijk letsel
 • als de betrokkene in zijn eer of goede naam is geschaad of op andere wijze in zijn persoon is aangetast,
 • als sprake is van het oogmerk om immateriële schade toe te brengen, dan wel
 • als sprake is van aantasting van de nagedachtenis van een familielid.

Heeft u vragen over rechtsbijstand bij letselschade?
Neem gerust contact op met Lumada Letselschade B.V.. U kunt ons bereiken op werkdagen tot 22.00 uur via: 06 290 994 59. U kunt ook via de ´bel mij terug´ button boven aan deze pagina uw telefoonnummer achterlaten. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

© 2015 - 2023 · Lumada letselschade · Website: NowOnline